(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vanilková zmrzlina
Potřebné ingredience
žloutek130 g/7 ks,cukr krystal200 g,smetana600 ml,vanilkový lusk
Postup přípravy
Smetanu s cukrem a vanilkovým luskem přivedeme k varu.
Stáhneme a do horkého rozvaru přidáme žloutky, rozmíchané v trošce studené smetany.
Procedíme přes síto, necháme vychladit a dáme v misce do mrazáku.
Po hodině vyjmeme a opět znovu promícháme, tento proces opakujeme do doby, dokud rozvar nebude mít táhlou konzistenci a poté dáme do uzavíratelné nádoby zcela zamrazit.
Stáhneme a do horkého rozvaru přidáme žloutky, rozmíchané v trošce studené smetany.
Procedíme přes síto, necháme vychladit a dáme v misce do mrazáku.
Po hodině vyjmeme a opět znovu promícháme, tento proces opakujeme do doby, dokud rozvar nebude mít táhlou konzistenci a poté dáme do uzavíratelné nádoby zcela zamrazit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé